GRATIS FRAGT v. køb over kr. 400,-

Historien bag GOHEXA legemåtter

Grundlægger og designer Kim Hougaard

GOHEXA legemåtter er opfundet i 2013 af web- og grafisk designer Kim Hougaard i tæt samarbejde med hans 2 børn. Projektet startede egentligt som et hobbyprojekt uden det store fokus, men med hjælp fra en Blogger og et par Facebook-annoncer tog det virkelig fart i op til jul 2017 og i januar 2018 blev Gohexa ApS så etableret med sit eget selskab.

Ideen udsprang fra egne erfaringen med børn og deres leg med forskelligt legetøj som LEGO, Little Petshop, Sylvanian Families mfl. Alt sammen fantastisk legetøj med mange forskellige figurer, huse, biler og andre detaljer, men sjældent med et lækkert designet fundament til at lege på og dermed samle legen.

I første omgang blev det derfor til en stor voksdug, med eget design, bestilte online og efterfølgende klippede til. Voksdugen blev designet med veje, græs, en sø og en strand mm., hvilket var perfekt til at lege på med pigernes LEGO Friends

Besøgende i huset var meget positive og begejstret for idéen og tanken kom derfor hurtigt hen på at, der måske var et marked her. Den store voksdug var dog ikke så miljøvenlig og derfor nok svær at få godkendt som legetøj til børn. Samtidig var den ikke så stabil og gled nemt rundt på gulvet. Der skulle derfor et andet materiale til, og efter lang tids søgen faldt valget på det velkendte musemåtte-materiale, som var 2 mm gummi påklæbet stof, som kunne trykkes på. Materialet var samtidig skridsikkert og kunne rulles sammen og pakkes væk uden at tage skade.

Formen var heller ikke så praktisk, så denne skulle også gennemtænkes, da børnene jo har forskellige behov. Beslutningen blev derfor at udvikle en mindre men modulær form, som kunne udbygges efter behov og ønske - Det blev dermed til hexagonet (sekskanten) og deraf opstod navnet GOHEXA.

Visionen

Visionen har lige fra begyndelsen været at skabe et univers, som kunne samle børnenes leg med deres eksisterende figur-legetøj og dermed skabe nyt liv til dette. Det skulle samtidig ikke bare være et klassisk firkantet legetæppe, men i stedet et modulært univers, som bliver til via børnenes leg og fri fantasi.

Den første prototype printet som voksdug i 2013